Blogg
Martin Halland

...helt enkelt en bra röst.

Några tips vid beställning av röstBeställer du röstinspelningar till ditt företag? Här kommer ett tips från rösten. Var noga med din brief! Tänk på att ange följande:


Stilen. Ska inläsningen vara konversabel, präktig, humoristisk, drömsk, vänlig? Beskriv gärna målande. Hellre ett ord för mycket än ett för lite.


Tidsaspekt. En gång fick jag regin; ”läsningen ska vara lagom snabb”. Vad som är långsamt, snabbt eller lagom är högst subjektivt. Läs manuset högt för dina kollegor. Om målet är att manuset ska vara konversabelt så märks det nu. Passa på att klocka mening för mening. Förmedla sedan tiderna i din brief. Ska tagningen timas mot en engelsk förlaga? Den svenska översättningen måste då läsas snabbare.


Mottagare. Vem är den tänkta mottagaren av inspelningen? Är det dagisbarn som ska lyssna? Eller är rösten tänkt som en bombastisk öppningsröst på ett mäss-event?


Media och rättigheter. Var ska rösten exponeras? På företagets hemsida? I sociala medier? Som annons på YouTube - eller inte? Hur länge ska du ha möjlighet att använda den? Ska en fullständig buy-out inkluderas?


Leverans. Berätta om du vill att inspelningen ska levereras rå eller mastrad? Alltså, kommer någon efterbearbetning att göras? Ska den skickas via FTP, Dropbox, WeTransfer eller annat?


Vill du att speakern ska inkludera flera tagningar så att du har något att välja mellan? Berätta i så fall varför.


Lycka till med din beställning!

Martin Halland


Skådespelare & Voice Over Artist

Företag: Martin Halland Produktion

Mobil: +46 703 578446 

Epost:  info@martinhalland.se

Adress: Sandfjärdsgatan  42 • 12056 Arsta • Stockholm

Hemsida: www.martinhalland.se

Copyright @ All Rights Reserved